Afscheid en nieuwe leerkrachten

 

Het zal u niet zijn ontgaan dat er in Nederland en met name in grote steden sprake is van een lerarentekort. Dit zorgt op alle (basis)scholen voor veel verloop. Leerkrachten die nu de kans krijgen en actief benaderd worden om dichter bij huis te gaan werken, veranderen in deze periode van baan.

 

Voor de Waalse school betekent dit helaas dat we afscheid moeten gaan nemen van juf Trommels, juf Hendriks, juf Kartodikromo, juf Van der Jagt en juf Bakkeren. Allen wonen zij op behoorlijke afstand van school en sinds de files rond Rotterdam de afgelopen jaren alleen maar toegenomen zijn, zullen zij op hun nieuwe scholen in of bij hun woonplaats veel minder reistijd hebben. Volgende week nemen wij met het team afscheid van deze zeer gewaardeerde collega’s en we bedanken ze hartelijk voor hun inzet voor de Waalse school!

 

We zijn blij dat we alle vacatures weer hebben kunnen opvullen met nieuwe collega’s die op hun beurt ook toe waren aan een nieuwe uitdaging of dichter bij huis wilden werken. We verwelkomen volgend jaar:

 

Juf Luijken die ooit stage liep op de Waalse school en de afgelopen jaren heeft gewerkt op een school in Delft; juf Goorden die eveneens in Delft werkte en graag dichter bij huis wil gaan werken; juf Ketting en juf Van Leeuwen zijn zeer ervaren bovenbouwleerkrachten die al op scholen binnen ons bestuur werkten en toe waren aan een nieuwe uitdaging; juf Lugtenburg die afgelopen jaar succesvol haar afrondende LIO-stage heeft gelopen op een school in het Oude Noorden en juf Gecmen die eveneens al werkzaam was op een Kind en Onderwijs school in het Oude Noorden en graag op de Waalse wilde werken. Daarnaast heeft meester Popelier een vaste aanstelling op de Waalse school gekregen en zal de gymleerkracht juf Dröge meer gaan werken ter ondersteuning van de leerkrachten. De afgelopen weken zijn onze nieuwe collega’s enkele keren op school geweest om de school en de werkwijzen te leren kennen. We heten hen van harte welkom op de Waalse school!

 

Conciërge dhr. Bleijenberg kampt momenteel met twee hernia’s en het ziet er op dit moment niet naar uit dat hij terug kan keren op de Waalse school. We wensen hem beterschap!

 

Ook dhr. Van der Voort is helaas nog steeds ziek thuis en de kans dat hij (volledig) terug zal keren in het onderwijs lijkt klein. Ondanks dat is er regelmatig contact en gaat het naar omstandigheden goed met hem. Hij dankt iedereen voor de goede wensen en doet iedereen de hartelijke groeten!