Bezoek Rotterdamse haven van groep 7B

Op vrijdag 8 november heeft groep 7B deelgenomen aan het havenprogramma ‘Port Rangers’. Deze dag bezochten de leerlingen het ‘EIC Mainport Rotterdam’. Dit is het educatief informatie centrum van de Rotterdamse haven. De leerlingen kwamen aan in de ‘kombuis’ waar ze welkom geheten werden door de organisatie. Vervolgens hebben ze chemische proefjes gedaan in het ‘Chemielab’. Na het Chemielab was het tijd voor de buitenopdracht waarbij ze de rivierkant bestudeerd hebben.

Dagelijks bezoeken onderwijsinstellingen de Rotterdamse haven en het EIC. Zij ontdekken en beleven de haven door middel van woordenschatonderwijs om te kijken naar de vele mogelijkheden die de haven biedt. Als afsluiting van de dag hebben de leerlingen de rivierkant bezocht en hebben ze een werkblad gemaakt met woorden die passend zijn bij de haven en het leven in het water.