Biologieles in De Kraal

De groepen 7 hebben op dinsdag 10 oktober een bezoek gebracht aan het Milieu Educatief Centrum De Kraal. In kleine groepjes vingen de leerlingen kleine dieren in het water, maar ook zochten ze kleine dieren zoals bijvoorbeeld wormen die op of onder de grond leven. Deze dieren werden vervolgens door de kinderen met een vergrootglas onderzocht. Als afsluiting van de les werd er zelf kruidenthee gemaakt. Hiervoor mochten de leerlingen brandnetels, munt of kamille plukken. Abigail uit groep 7a vond het een leuke afwisseling ten opzichte van de reguliere lessen op school. ‘’Het leukste vond ik de kleine waterbeestjes vangen met een schepnetje en deze in een emmer doen om daarna te bekijken wat we allemaal gevangen hadden’’.