Bliksemstage groepen 7

Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van één dagdeel. In groep 7 en 8 volgen de leerlingen per schooljaar twee keer een bliksemstage. In kleine groepjes bezochten de leerlingen van groep 7 deze week een bedrijf waar ze ook echt de handen uit de mouwen mochten steken.

Bij de Popunie hebben leerlingen hun eigen festival georganiseerd. Bij Albert Heijn hebben leerlingen op verschillende afdelingen gewerkt en bij Pet’s Place mochten ze o.a. de vogels voeren, cavia’s verzorgen en producten in de winkel ‘spiegelen’.

Op deze manier maken de leerlingen kennis met verschillende beroepen en ervaren ze wat het werken in verschillende sectoren inhoudt. Uit onderzoek is gebleken dat bliksemstages bijdragen aan het vormen van hun beroepsbeeld en daarmee bij het maken van sector- en studiekeuzes. Op donderdag 8 juni zijn de groepen 8 aan de beurt om tijdens hun bliksemstage Airport Rotterdam te bezoeken.

Ik heb geleerd wat voor werk er allemaal is in een dierenwinkel en hoe ik de dieren daar moet verzorgen. Het lijkt me leuk om in een dierenwinkel te werken omdat de werkzaamheden heel divers zijn.

Siara Singh, groep 7b