Crooswijkse kinderjury

De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle basisschoolleerlingen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. De Waalse school neemt, net als alle andere basisscholen in de wijk, deel aan de Kinderjury in Crooswijk. Iedere groep 7 en 8 van de deelnemende basisschool krijgen een boekenkist waarin 25 kinderboeken zitten die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep. Tevens bevat deze boekenkist een lessuggesties en de stemboekjes die worden gebruikt voor het beoordelen van de boeken. Alle kinderen van groep 7 en 8 krijgen een introductie op de Crooswijkse kinderjury. Deze introductie wordt gegeven door een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. De schrijver komt in iedere groep een presentatie geven. De kinderen worden geïnspireerd door de schrijver om veel boeken te lezen en mee te doen met de kinderjury. In juni wordt het winnende boek op een feestelijke manier bekend gemaakt. Aansluitend is er een theatervoorstelling in het Hofpleintheater voor de kinderen!