De groepen 8 bezoeken middelbare scholen

In de maanden januari en februari worden door de groepen 8 verschillende middelbare scholen bezocht. Op deze manier krijgen de leerlingen een goede indruk van verschillende scholen en wat er in de brugklas van hen verwacht wordt.

Deze week had Lyceum Kralingen alles uit de kast gehaald om indruk op onze groepen 8 te maken. De kinderen konden een race doen met zelfgebouwde autootjes; ze kregen een echte wiskundeles; zagen spectaculaire proefjes met vloeibare stikstof en mochten zelf proefjes doen met scheikunde.

Natuurlijk hebben alle leerlingen een ander advies en past de ene school qua niveau beter bij het ene dan bij het andere kind. Toch geven de bezoeken de kinderen de kans om zich voor te bereiden op alle veranderingen die hen op het VO te wachten staan.