De Waalse brengt licht bij ouderen

De Waalse school draagt graag een steentje bij aan de maatschappij en in dit geval de wijk Crooswijk. Zeker in deze donkere tijden namen we graag deel aan een mooi kerstproject.

Leerlingen uit verschillende groepen hebben kerststukjes gemaakt om vervolgens in een lange optocht naar de bewoners van zorgcentrum Rubroek te brengen. Bij ieder kerststuk was een handgeschreven kaartje met een kerstwens gemaakt. Eenmaal aangekomen bij het ouderencentrum stonden er veel ouderen voor het raam te zwaaien en een aantal van hen mocht even naar buiten om de stukjes van dichterbij te kunnen bewonderen.

Enkele leerlingen hebben op afstand een kort woordje met de ouderen gesproken. Ze waren enorm blij met het gebaar en er werd emotioneel gereageerd toen de kinderen ook ‘spontaan’ begonnen te zingen!

In eerste instantie zou het kerstkoor van de Waalse school onder leiding van dhr. Smouter namelijk donderdag naar het zorgcentrum toe gaan om daar voor de ouderen te gaan zingen. Omdat dit door de schoolsluiting niet meer mogelijk was, is een video van het koor opgenomen tijdens de repetities.

Van dit mooie kerstproject is een filmpje gemaakt. Het bezorgen van de kerststukjes ziet u vanaf 5.33 min. Dit wordt vooraf gegaan door een aantal interviews met leerlingen en onze sterverslaggeefster Fiducia uit 7b. Bekijk het hartverwarmende filmpje hier.

U kunt het schoolkoor prachtig horen zingen tijdens een repetitie in dit filmpje.