Digitaal onderwijs: de eerste ervaringen

Ook voor de Waalse leerkrachten is het even schakelen naar digitaal onderwijs. Juf Den Besten van groep 3b doet verslag van haar eerste online les:

Bijna de hele klas zit achter een device om deel te nemen aan de online rekenles. Wat ben ik trots op deze grote opkomst en wat is het fijn om de kinderen, al is het digitaal, te kunnen zien! Na een energizer om even wakker te worden, beginnen we met de rekenles.

We gaan leren om een tiental en eenheden samen te voegen/bij elkaar op te tellen. Ik laat het voor de computer met een echte eierdoos en losse eieren zien zodat het voor de kinderen visueel wordt. In de eierdoos zitten 10 eieren; ik doe de eierdoos dicht zodat je ze niet meer een voor een kunt tellen. Naast de eierdoos liggen 3 losse eieren. De som wordt: 10 erbij 3. Hoeveel is dit samen? We oefenen een aantal opgaven en ontdekken dat het met snoepjes en beschuiten kan.

Het is leuk om te zien dat alle kinderen vanachter hun computer goed meedoen. Ik zie de kinderen tellen op hun rekenrek en antwoorden in hun schriftje schrijven. Na een vragenrondje gaan de kinderen aan de slag en blijf ik beschikbaar in de chat voor vragen.

Natuurlijk gaat er niks boven les in de klas met alle kinderen bij elkaar maar ik ben er ontzettend trots op dat alle kinderen en ouders de schouders eronder zetten en dat het onderwijs op deze manier door kan blijven gaan!