Fake nieuws? Groep 8 bezoekt de SKVR

De leerlingen van groep 8 hebben een bezoek gebracht aan de SKVR. Panagiotis uit groep 8c heeft hierover het volgende verslag geschreven:

“Dinsdag 13 oktober gingen de leerlingen van groep 8c naar de SKVR. Het doel van het uitstapje was het leren wat het verschil is tussen nep en echt nieuws. Dat is zeker gelukt!

In het begin deden we een quiz waar we zelf een groepsnaam mochten uitkiezen. Vervolgens moesten we met het groepje er achter zien te komen wat nep en wat echt nieuws is. Aan het eind mochten we zelf een filmpje maken van nep nieuws, met gebruik van verschillende kostuums en daarna mochten we het zelf ‘editen’.

Tot slot gingen we nog de verschillende filmpjes bekijken.”

Mediawijsheid krijgt een steeds belangrijkere rol binnen de samenleving en het onderwijs. Het beoordelen van nieuwsitems valt onder het werken aan de 21-eeuwse vaardigheden.