Franse dag 2019

Op woensdag 26 juni vierde de Waalse school in samenwerking met de KSH haar 280-jarig bestaan met de jaarlijkse Franse dag. De dag werd feestelijk geopend door meester Popelier die het lied Frère Jacques met de leerlingen zong in canon. Daarna vertelde hij welke leuke activiteiten er voor de leerlingen op het programma stonden. Zo maakten de leerlingen in de ochtend diverse knutselwerken die tentoongesteld werden op het schoolplein. En tijdens de picknick konden de leerlingen genieten van stokbrood, druiven, croissantjes en andere lekkernijen zoals heerlijke Franse frietjes. De ouders waren van harte welkom bij de Franse bistro op het plein waar stokbrood met Franse kaas, croissants en druivensap geserveerd werd. En veel ouders en leerlingen hebben een karikatuur van zichzelf laten tekenen op ´Montmartre´.

De brocante markt, een jaarlijks terugkerend succes, werd druk bezocht door ouders en leerlingen.