GEObattle 2017

Op woensdag 15 november vond de GEObattle 2017 plaats. Dit is een landelijke aardrijkskundewedstrijd die dit jaar werd gehouden op het Erasmiaans gymnasium.

Namens de Waalse school hebben Ayana, Nisrine, Suella en Baneen uit groep 8 deelgenomen aan deze GEObattle.

De battle bestond uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bestond uit vijf ‘deel-battles’. Hierbij moesten aardrijkskundige vraagstukken worden opgelost waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal stonden.

Het andere onderdeel was een ontwerpwedstrijd. Ons team werd gevraagd om een invulling te geven aan de ruimte boven de Hofpleinbogen te Rotterdam. Daarbij moesten de leerlingen zo duurzaam mogelijke oplossingen aandragen; deze gedetailleerd op een kaart tekenen en de gemaakte keuzes verantwoorden. Het Waalse team heeft de opdrachten uitstekend uitgevoerd, maar is helaas niet in de prijzen gevallen. Ondanks dat feliciteren we de dames met hun deelname!