Groep 5b leert geschiedenis door stadswandeling

Groep 5b heeft deze week een stadswandeling gemaakt, waarbij ze onder andere de Laurenskerk bezochten. Hier hebben de kinderen geleerd over de gotische bouwstijl van deze middeleeuwse kerk en de belangrijke handelspositie die hij had in die tijd.

In groepjes hebben de leerlingen verschillende vragen over de kerk beantwoord. Zo is het bombardement tijdens de 2e Wereldoorlog en de wederopbouw besproken. Hier waren de kinderen erg van onder de indruk.

Na de eerste stop zijn de leerlingen naar de zijkant van het Maritiem Museum gelopen en hebben opnieuw de connectie met de handel gemaakt. De periode van overzeese handel is mooi te zien bij dit museum. Dit begon eeuwen geleden met een van de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus.

Door het concreet maken van situaties uit de geschiedenis wordt het tijdsbesef van belangrijke tijdvakken van leerlingen bevorderd. Het was dus een leerzame én gezellige dag voor groep 5b!