Groepen 1 en 2 naar de kinderboerderij

We zijn blij dat we ondanks de coronamaatregelen weer op stap mogen gaan naar de kinderboerderij! Alle kleutergroepen zijn deze weken uitgenodigd voor een les ‘Kleine Beestjes’ bij kinderboerderij De Kraal. De groepen 2b en 2c mochten op maandag 14 september al op bezoek; de andere groepen 1 en 2 zijn de komende weken aan de beurt.

Tijdens de les ‘Kleine Beestjes’ maken de leerlingen door middel van ervarend en ontdekkend leren kennis met enkele veel voorkomende kleine beestjes. De lesopzet richt zich op het bieden van een positieve ervaring. Eventuele weerstand tegen de diertjes wordt op deze manier overwonnen of verminderd.

De leerlingen leren over de leef- en eetgewoontes van de ‘Kleine Beestjes’, hierna mogen de leerlingen op pad met een potje met vergrootglas en een lepel, ze gaan op zoek naar verschillende kleine beestjes en mogen deze voorzichtig in hun potje meenemen.

Aan het einde van de les bekijken de leerlingen in groepjes de gevonden beestjes en bespreken o.a. de volgende vragen; hoe ziet het beestje eruit, waar zou dit beestje willen wonen, wat eet het beestje, zou jij dit beestje willen zijn?