Groepen 5A & 6B openen tweede editie van Like2Swim Rotterdam.

Na de succesvolle eerste editie vindt op zondag 25 juni 2017 de tweede editie van Like2Swim Rotterdam plaats. Een bijzonder zwemevenement in de Entrepothaven van Rotterdam.

Het zwemspektakel wordt een geweldige beleving voor alle leeftijden, waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan. Ook dit jaar is er een goed doel aan het evenement verbonden, namelijk de Stichting Vrienden van het Sophia.

De opening van dit evenement vond plaats op dinsdag 21 maart in het Oostelijk Zwembad door niemand minder dan Olympisch kampioen Open Water zwemmen Maarten van der Weijden. Hij is zelf ook ernstig ziek geweest en draagt het evenement Like2Swim dan ook een warm hart toe.

Om 09.00 uur gaf hij de aftrap voor het Open Water evenement door een 8 uur durende training. Hiervoor was er een speciale baan in het zwembad gereserveerd, waar hij 8 uur lang onafgebroken heeft zwemmen.

De leerlingen van groep 5a en 6b hadden deze dag schoolzwemmen. Zij hebben samen met Maarten van der Weijden de aftrap gedaan en 12 minuten met hem mee gezwommen. Zij ontvangen hiervoor een speciaal certificaat.