Groepen 6 t/m 8 naar IFFR

De leerlingen van de groepen 6,7 & 8 hadden op vrijdag 25 januari een uitstapje naar het International Film Festival Rotterdam in het Oude Luxor theater. Op International Film Festival Rotterdam zijn veel films voor de eerste keer te zien. En de makers zitten vaak in de zaal. Als de leerlingen vragen hebben na het zien van de film, kunnen ze deze gewoon aan de regisseur stellen. Op IFFR zie je vooral onbekende films uit verre landen en van jong, beginnend talent. Speciaal voor de leerlingen in het primair onderwijs is een selectie van 5 korte films gemaakt. Het programma bestaat uit 2 animatiefilms, 1 documentaire en 2 fictiefilms. De films zijn afkomstig uit: Nederland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Armenië en Denemarken. Een presentator begeleidt het programma en stelt de leerlingen voor en na de film vragen.

Het was een leerzame middag op een prachtige locatie.