Groepen 8 bezoeken het Comenius college

Om leerlingen te begeleiden in hun keuze voor een volgende school, bezoeken de groepen 8 gedurende het schooljaar verschillende VO-scholen.

In dit corona-jaar gebeurt dit helaas minder en anders, maar toch werd deze week het Comenius college afdeling VMBO basis/kader in Capelle a/d IJssel met een corona-proof bezoek vereerd.

Na aankomst en een welkomstpraatje kregen de leerlingen daar les in o.a. techniek, koken en verzorging. Ze konden zelf aan de slag met verschillende opdrachten en dat werd door de leerlingen zeer gewaardeerd. Raekwon vond het koken het leukst, maar dat komt ook omdat je de cupcakes zelf op mocht eten!

De groepen 8 zullen dit jaar met nog ten minste 2 andere scholen (met verschillende niveaus) kennismaken.

Daarnaast hebben de Rotterdamse VO-scholen de handen ineen geslagen om een gezamenlijke online scholenmarkt te organiseren. Meer info volgt, maar bij deze alvast de data om in de agenda te noteren:

12 januari 13-15 uur en 19-21 uur

18 januari 13-15 uur en 19-21 uur

28 januari 13-15 uur en 19-21 uur

Een duidelijk overzicht met alle informatie over de overstap naar het Voortgezet Onderwijs vindt u in dit document.