Groepen 5B en 5C bezoeken herdenkingsmonument van het bombardement

Dinsdag 14 mei bezochten de groepen 5B en 5C het herdenkingsmonument van het bombardement op Rotterdam. Die dag was het precies 79 jaar geleden dat de bommen op de stad vielen en ruim 80.000 mensen dakloos werden. De leerkrachten hebben de leerlingen laten zien welke delen van de stad er precies getroffen waren. Op oud beeldmateriaal was te zien hoe Rotterdam er na het bombardement uitzag. ‘s Middags leerden de leerlingen nog meer over de Tweede Wereldoorlog en het bombardement. Zij zagen een stukje van de herdenkingsdienst op plein 1940, waar de burgemeester een krans legde. Het doel van dit bezoek was om leerlingen te laten zien hoe de Tweede Wereldoorlog en met name het bombardement op Rotterdam, invloed heeft gehad op de stad Rotterdam anno nu.