Huiswerkbegeleiding

Zoals we u al eerder berichtten, biedt de Waalse school huiswerkbegeleiding aan. Dit gebeurt in samenwerking met wijkgebouw De Bron, een organisatie die vanuit een christelijke grondslag verschillende diensten aanbiedt.

De huiswerkbegeleiding wordt verzorgd door vrijwilligers die een onderwijsachtergrond hebben. De vrijwilligers die de leerlingen van de Waalse school begeleiden, komen hiervoor wekelijks zelfs vanuit Klaaswaal naar Rotterdam gereden!

De bedoeling van de huiswerkklas is dat kinderen de gelegenheid krijgen om het huiswerk (dat ze van hun eigen leerkracht krijgen) in een rustige omgeving te maken. Hierbij kunnen ze vragen stellen aan de begeleiders. De kinderen zelf zijn enthousiast over de huiswerkklas. Ze geven aan dat het maken van hun huiswerk makkelijker gaat dan in hun thuisomgeving waar het soms moeilijker is om je te concentreren.

Deze week was het lokaal in wijkgebouw De Bron niet beschikbaar; daarom was de huiswerkklas voor deze keer in de lerarenkamer van de Waalse school op bezoek!

Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u hiervoor terecht bij dhr. Boogaard. Hij is dagelijks bereikbaar op de Waalse school.

“Ze geven niet de antwoorden, maar helpen je wel vooruit!”

Rhytm Francisco Dias en Youssef Amghar