Kind en Onderwijs voetbal- en handbaltoernooi

De leerlingen uit de groepen 8 deden op woensdag 22 mei mee aan het school voetbal- en handbaltoernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt door stichting Kind en Onderwijs Rotterdam. De meiden behaalden met 4 overwinningen uit 5 poulewedstrijden de finale van het handbaltoernooi. Helaas was in deze finale de Woltjerschool iets te sterk, waardoor zij genoegen moesten nemen met een tweede plaats. De meiden waren uiteraard teleurgesteld, maar konden het toch nog opbrengen om de jongens aan te moedigen.

De jongens voetbalden erg goed en wonnen ook 4 van de 5 poulewedstrijden waarmee ook zij een finaleplek afdwongen. Het was een zinderende finale met een spannend scoreverloop: de 1-0 en de 2-0 vielen al vroeg in de wedstrijd. De tegenstander kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en scoorde de 2-1. In de slotfase herpakten onze jongens zich weer en viel de bevrijdende 3-1. De Waalse school mag zich dankzij deze overwinning een jaar lang kampioen van de stichting noemen.

Elk jaar staat tijdens dit toernooi sportiviteit centraal. De leerlingen van de Waalse school hebben zich dan ook zeer sportief gedragen. Dit werd bevestigd toen tijdens de prijsuitreiking ook de derde prijs voor sportiviteit door de Waalse school in de wacht werd gesleept. Namens het hele team van de Waalse school zijn wij trots op de leerlingen en bedanken wij hen voor hun inzet en sportiviteit.