Kinderrechten in groep 8

Groep 8 kreeg deze week bezoek van middelbare scholieren. Zij kwamen in de groepen 8 vertellen over kinderrechten. Kayleigh (8b) en Francesco (8a) hebben hier gezamenlijk het volgende stukje over geschreven.

“We hebben geleerd over kinderrechten, bijvoorbeeld ieder kind heeft recht op eten, school onderdak en privacy. Daar hebben we een aan de start van de les een woordspin over gemaakt. Vervolgens gingen we in de kring praten over wat kinderrechten eigenlijk zijn. We hebben daarna een spel gespeeld, we moesten kaarten pakken en de vraag die daarop stond beantwoorden. De vraag luidde bijvoorbeeld: ‘Waarom zijn je ouders zo belangrijk?’ Vervolgens werd er kort over iedere vraag gediscussieerd. Nu weten we eindelijk wat kinderrechten zijn.