Koningsspelen 2021

Vrijdag 23 april werden de koningsspelen gehouden!

Het was een groot feest met een heerlijk koninklijk zonnetje. Om alle activiteiten volgens de corona-maatregelen te laten plaatsvinden en alle groepen gescheiden te houden, was er dit jaar een draaiboek van maar liefst 18 pagina’s gemaakt.

De dag werd in de groepen geopend met een ‘warming-up’ aan de hand van een door de meesters en juffen gemaakt filmpje. Daarna gingen de sportieve activiteiten van start.

De kinderen hebben hun best gedaan bij de sponsorloop die in totaal een recordbedrag van € 6235,94 heeft opgebracht! We bedanken alle gulle sponsoren van harte voor hun bijdrage. Van dit bedrag gaat € 3735,94 naar  ‘Make a Wish Nederland’, een stichting die met dit geld de wensen van ernstig zieke kinderen kan laten uitkomen. De overige € 2500,- wordt in overleg met de leerlingenraad besteed aan ons schoolplein en buitenspeelmaterialen.

Daarnaast hebben de kinderen ook fanatiek meegedaan met de andere activiteiten. Zo was er een stormbaan en een springkussen op het plein waar de groepen volgens het rooster op konden spelen.

De groepen 1 t/m 4 hebben een leuke sportdag gehad met verschillende spelletjes in de klas, het speellokaal en op het plein. De groepen 5 t/m 7 hebben ook nog een parcours afgelegd in de gymzaal en de groepen 8 hebben deze drukke week gezellig afgesloten in het Kralingse bos.

Naast alle sportieve activiteiten is er ook aandacht geweest voor een gezonde snack. De kinderen mochten (met dank aan de Jumbo) zelf fruit/groentespiesjes maken en dit vervolgens natuurlijk opeten.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag voor iedereen!