Leerlingen van de Waalse school helpen ouderen

Groep 8B van de Waalse school heeft in samenwerking met Madurodam, het Nationaal Ouderenfonds, Stichting Move en Aafje thuiszorg een ‘Madurodam Vonk middag’ gehad op de SS Rotterdam. Tijdens deze middag sloeg de vonk over tussen de leerlingen en de ouderen van Aafje Hoppesteyn, het zorgcomplex in Crooswijk. De verhalen gingen als lopende vuurtjes over de tafel.

De visie van de Waalse school sluit goed aan bij de visie van Madurodam. Zo leert de Waalse school leerlingen verschil te maken voor hun omgeving op hun eigen manier. Door de leerlingen te verbinden met de ouderen uit de buurt en samen aan tafel te zetten bij de Madurodam ‘Vonk middag’, leren de leerlingen iets waardevols te betekenen voor deze ouderen.

Het welkomstwoord werd gedaan door 2 leerlingen van groep 8. Vervolgens genoot men gezamenlijk van een drie gangen lunch waarbij tussen de gangen door diverse (bord)spellen werden gedaan, evenals een quiz voor jong en oud. Ter afsluiting werden er nog diverse foto’s gemaakt op de SS Rotterdam.

Het was een zeer geslaagde samenwerking, waarbij zowel de ouderen als de leerlingen het een bijzondere ervaring vonden.