Mag uw kind naar school i.v.m. corona?

Dagelijks krijgen we veel vragen van ouders of hun kinderen met corona-gerelateerde klachten naar school mogen komen. Ook is niet altijd helder of kinderen naar school mogen komen als andere gezinsleden klachten hebben. Omdat de landelijke richtlijnen regelmatig aangepast worden, snappen we dat dit voor veel ouders onduidelijk is.

Er zijn sinds de persconferentie van vorige week nieuwe richtlijnen bekend over kinderen in het basisonderwijs. Zo mogen bijvoorbeeld kinderen t/m 12 jaar met een neusverkoudheid wel (weer) naar school, maar kinderen die meer dan incidenteel hoesten niet.

Bedenk wel dat het nodig is dat uw kind afstand houdt van de leerkracht wanneer het verkouden is. Wanneer de verkoudheid wordt overgebracht op de leerkracht, heeft dit immers effect op de hele groep omdat de leerkracht dan moet thuisblijven.

In dit stroomschema van de GGD Rotterdam kunt u teruglezen wanneer uw kind(eren) wel of niet naar school mogen. Mocht u alsnog twijfels en/of vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met school.

In verband met de huidige situatie rondom de verspreiding van Covid-19, zal de geplande Open dag van zaterdag 10 oktober definitief verplaatst worden naar een later te bepalen datum.

We wensen u en uw gezin veel gezondheid toe!