Natuurlessen op locatie voor groep 3 en 4

Alle leerlingen van de groepen 3 en 4 krijgen tot de herfstvakantie 1 keer per week een natuurles op locatie. De lessen vinden plaats op het terrein van ‘Ravottuh’ aan de Goudse Rijweg.

Deze week speelden de kinderen Moestuin Memory. Hierbij kreeg elk groepje een doos met levende tuinmaterialen waarbij een vergelijkbaar exemplaar moest worden gezocht. Ook zijn er ‘kriebelbeestjes’ met de loep bekeken en is er onkruid gewied omdat er volgende week knoflook in de moestuin wordt gepoot. Omdat in de moestuin veel aardbeien groeien, dronken de leerlingen als afsluiting van de les een heerlijke zelfgemaakte aardbeiensmoothie!

Ravottuh laat kinderen klimmen, klauteren, rollen, springen, slepen, beleven, vies worden, bouwen, voelen, stapelen, wroeten, scharrelen, met water spelen, onderzoeken, verbazen en verwonderen. Op (tijdelijke) terreintjes in de stad worden met de buurt avontuurlijke plekken gemaakt vol natuurlijke speelaanleidingen. Kinderen bouwen aan zelfvertrouwen, bewegen meer, leren omgaan met risico’s en leren spelenderwijs over de natuur. Daar word je groot van en het is nog gezond ook! Meer over ‘Ravottuh’ leest u hier.