Nieuw kleuterthema: Sil redt het koraal

Deze week openden de groepen 1 en 2 het nieuwe thema: Sil redt het koraal.

Tijdens het thema wordt aandacht besteed aan alles wat met zorgen voor de natuur en het koraal te maken heeft. Deze week hebben de ouders ook een informatiebrief met woordkaarten en het prentenverhaal ontvangen zodat ouders thuis met hun kinderen kunnen werken aan wat er in het thema op school gebeurt.

In de klas leren de kinderen over het koraal en alle zeedieren die in de oceaan leven. Maar het koraal wordt bedreigd. Het loopt gevaar en we willen natuurlijk niet dat het verdwijnt. Het doel van het thema is tweeledig. Leerlingen leren niet alleen woordenschat over ‘de zee’ en alles wat daarmee te maken heeft, maar leren in dit thema ook wat een goed doel is en hoe zij kunnen helpen om het koraal en de mooie vissen te redden.

Als wij goed met de natuur om gaan blijven mooie dingen immers bestaan.