Paasviering & Paasrun

 

Op donderdag 6 april vieren we Pasen op de Waalse school. We besteden aandacht aan het paasverhaal en eten een gezellige paaslunch met elkaar. Bovendien organiseren we deze dag een sponsorloop; een Paasrun in dit geval.

 

Tijdens de sponsorloop proberen alle leerlingen zoveel mogelijk rondjes te rennen om geld op te halen voor het goede doel. Een gedeelte van de opbrengst (30%) wordt aan de Sunday Foundation geschonken. De Sunday Foundation, opgericht door Sander de Kramer en Hugo Borst, helpt op plekken waar mensen in nood verkeren maar die om één of andere reden geen of weinig internationale aandacht krijgen.

 

Sander de Kramer was vorige week ook op de Waalse school aanwezig om over zijn ervaringen te vertellen. Hij vertelde de leerlingen over landen waar veiligheid en onderwijs niet vanzelfsprekend zijn. Het verhaal van Sander heeft de leerlingen zó geraakt dat de leerlingenraad heeft gekozen voor dit goede doel.

 

Het andere gedeelte van de opbrengst van de sponsorloop (70%) is bedoeld voor de kinderen van de Waalse school. Steeds meer ouders van onze leerlingen kunnen de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen. Uit de ouderbijdrage worden de (extra) uitjes en activiteiten voor onze kinderen betaald, zoals het schoolreisje. Omdat ieder kind gelijke kansen verdient, hopen we dit schooljaar toch voor alle leerlingen een schoolreis te kunnen organiseren. De bijdrage uit de sponsorloop kan dit mogelijk maken!