Project: digitale vaardigheden

De leerlingen in groep 5 en 6 zijn deze week een ‘mini-project’ gestart over digitale vaardigheden. Dit project bestaat uit 4 lessen, waarvan de eerste en laatste les gastlessen zijn van mensen uit het werkveld. Op donderdag hebben de groepen de eerste gastles gehad.

Tijdens deze les stond de ‘sandwich robot’ centraal. Zo ervaarden de leerlingen hoe belangrijk het is om duidelijke instructies te geven aan een robot of computer.

De leerlingen speelden zelf een robot, en zo leerden ze dat je voor veel dagelijkse dingen (brood smeren of douchen) een stappenplan in je hoofd maakt om een bepaald doel te kunnen bereiken.

Op donderdag 10 juni zal de afsluiting van het project plaatsvinden. De kinderen bouwen tijdens die les een eigen doolhof met behulp van een programmeerprogramma.