Rots en Water lessen

Na de herfstvakantie zijn de groepen 6 met mw. Bolhuis gestart met Rots en Water trainingen.

Rots staat voor: zelfvertrouwen hebben, weten wat je wilt, je eigen weg durven te gaan, je mening durven geven en voor jezelf opkomen.

Water staat voor: communiceren, vriendschap, verbinden, luisteren, denken aan de ander, hulpvaardig zijn en meebewegen met de ander.

Tijdens de eerste lessen is gewerkt aan ‘stevig staan’. De kinderen hebben onder andere de volgende oefeningen gedaan: een gouden haan, een echte vriend, tikspel met stevig staan, balans vinden, gedoseerd balans vinden en in wedstrijdvorm balans vinden.

De kinderen leren tijdens de trainingen “rust in je buik, geeft rust in je hoofd”. Dit kan goed helpen in situaties waarin je boos, verdrietig, zenuwachtig of bang bent.