Rots & water certificaat behaald!

Zoals u weet, geeft mw. Bolhuis als gecertificeerde Rots en Water trainer op de Waalse school lessen in weerbaarheid. Deze week hebben de leerlingen van groep 8 de 10-delige lessenserie afgerond en hun certificaat behaald! Van harte gefeliciteerd!

De leerlingen mochten zichzelf opgeven voor de Rots en Water training. In overleg met de leerkracht is vervolgens een aantal leerlingen geselecteerd. De weerbaarheidstraining leerde leerlingen om in verschillende situaties rustig te worden en te blijven en om te gaan met verschillende emoties. Zo leerden ze bijvoorbeeld om stevig te staan, rust en zelfvertrouwen te krijgen.

Naast oefeningen voor de weerbaarheid hebben de leerlingen ook oefeningen gedaan gericht op de sociale vaardigheden. Hoe zeg ik `stop` als ik iets niet fijn vind, hoe kom ik voor mijzelf op, hoe word ik rustig als ik boos ben en hoe houd ik rekening met de ander.