Sinterklaasfeest

Sinterklaas is weer in het land. Op woensdag 5 december viert de Waalse School het Sinterklaasfeest! In deze brief vindt u meer informatie om deze dag feestelijk en goed georganiseerd te laten verlopen.

Schoen zetten

Op dinsdag 27 november mogen alle kinderen van groep 1 t/m 5 hun schoen zetten, daarom moet iedere leerling uit groep 1 t/m 5 die dag een extra schoen meenemen.

Surprises

De groepen 6 t/m 8 hebben lootjes getrokken. Het is de bedoeling dat ieder kind een mooie surprise maakt voor het kind waarvan ze het lootje hebben getrokken. In de surprise is een cadeautje of een aantal cadeautjes verstopt  ter waarde van ongeveer €5. Ook is het de bedoeling dat er bij de surprise een mooi gedicht wordt geschreven. De surprises moeten uiterlijk maandag 3 december in de klas worden gezet.

Kinderen verkleed

Alle kinderen mogen op 5 december verkleed als Sint of Piet naar school komen, dit is natuurlijk niet verplicht!

Organisatie ’s ochtends

We vragen alle ouders die op 5 december ’s ochtends met hun kind(eren) naar school komen om hun kind(eren) naar de groep te brengen en daarna zo spoedig mogelijk weer de school uit te gaan. Ouders die de intocht willen zien, kunnen op het plein plaatsnemen en wachten achter ‘het heggetje’ op het tussenplein of in ieder geval achter de kinderen die op plein voor het bordes komen te staan. Alle groepen zullen na 8:30 uur met de leerkrachten weer naar buiten komen. Het is fijn als u er rekening mee houdt dat alle kinderen de intocht goed kunnen zien.

Slecht weer

Als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat we door regen of ander slecht weer niet naar buiten kunnen, zal de Sint niet via het plein binnenkomen, maar binnen de school zijn bezoekjes aan de groepen starten.

Wij hopen op een feestelijke dag!