Sportproject in groep 5/6

Gedurende drie woensdagen gaat groep 5/6 aan de slag met een project over sport. De leerlingen leren tijdens dit project veel over o.a. verschillende soorten sport en over de Olympische Spelen. Leerdoelen hierbij zijn het leren samenwerken en het leren benutten van elkaars talenten.

Op de eerste dag, afgelopen woensdag 8 november, begonnen de leerlingen met een brainstorm over het onderwerp actief bewegen. Ook leerde iedereen wat een flipboekje is om er ook zelf eentje te kunnen maken over een sportbeweging. Zelfs de pauze stond in het teken van sport! Tijdens het eten en drinken bekeken de groepen namelijk een filmpje over conditie en werd hierover een klassengesprek gevoerd. In teams zijn er sportcollages gemaakt en tot slot hebben leerlingen geleerd over de hartslag. Heel leerzaam was het dat hierbij ook elkaars hartslag gemeten werd tijdens verschillende fasen van rust en beweging!