Teach Like a Champion

Deze week werden niet onze leerlingen, maar onze leerkrachten in de klas geobserveerd. Het Waalse team volgt dit schooljaar namelijk trainingen van ‘Teach Like a Champion’. Teach Like a Champion is het werk van de Amerikaan Doug Lemov die heeft onderzocht welke leerkrachttechnieken het beste werken om de betrokkenheid en de resultaten van leerlingen te stimuleren en te vergroten. In zijn boek beschrijft hij 62 technieken die in de klas toegepast kunnen worden. In elke groep zijn de leerkrachten geobserveerd om te inventariseren welke technieken op de Waalse school al worden toegepast en welke nog aan ons repertoire toegevoegd kunnen worden om het beste uit onze leerlingen te halen! De Waalse interne ‘Teach’ coordinator is mw. Van Berkel. Zij helpt leerkrachten de technieken zo nauwkeurig mogelijk in hun groep toe te passen.

De volgende training voor het team is op vrijdagmiddag 18 oktober. De leerlingen zijn dan (alleen in de middag) vrij.