Themabijeenkomst mediawijsheid en opvoeding

In samenwerking met Opvoedwinkel Twinkeltje, zal op 29 november van 8:30 – 9:30 uur op de Waalse school een themabijeenkomst worden gehouden over mediawijsheid en opvoeding.

In deze bijeenkomst gaan we in op het mediagebruik van kinderen in de basisschoolleeftijd. Waar liggen hun interesses op gebied van internet en televisie? Vervolgens komen de positieve en negatieve gevolgen van mediagebruik ter sprake. Mediaopvoeding betekent dat je je kind moet leren om kritisch en bewust te gamen, internetten, lezen en televisie te kijken. Want media zijn net per definitie slecht, maar het is wel belangrijk om grenzen te stellen. Welke grenzen en hoe je deze kunt toepassen bespreken we door het aanreiken van tips.

U bent deze ochtend van harte welkom op de Waalse school in de personeelskamer.