Verteltheater SKVR

De groepen 3 en 4 hebben in de week van 9 oktober een workshop ´verteltheater´ gehad van de SKVR.  Tijdens deze workshop werd aan de kinderen een verhaal verteld over een tijdreis naar diergaarde Blijdorp in de jaren ’40 en ’60. Op deze manier maakten de leerlingen kennis met Rotterdam uit de tijd van hun opa en oma. Het verhaal is speciaal geschreven voor leerlingen uit groep 3 en 4 die nog geen geschiedenislessen hebben gehad en is onder andere gebaseerd op waargebeurde verhalen van echte Rotterdammers. Verteltheater stimuleert de creatieve vaardigheden en de verbeeldingskracht van leerlingen. Daarbij dragen de verhalen bij aan de taal- en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door naar verhalen te luisteren ontwikkelen leerlingen hun reflectievermogen en vergroten zij hun empathie.  Zo leren zij zichzelf en de wereld om hen heen beter kennen en krijgen zij meer respect voor andere culturen en gebruiken.