Wethouder De Jonge op bezoek!

Ter gelegenheid van de start van de campagne ‘Wetenschap en Techniek’ voor Rotterdamse basisscholen, bezocht wethouder De Jonge afgelopen woensdag de Waalse school.

In 2020 is wetenschap & techniek een verplicht vak op de basisschool, maar de gemeente stimuleert scholen om nu al te beginnen. Wethouder De Jonge overhandigde daarom ‘Talentontdekkaarten’ aan de leerlingen en leerkrachten van onze groepen 8. Met deze kaarten kunnen de leerlingen hun eigen talenten in de wetenschap en techniek ontdekken.

Er stond voor de gelegenheid ook een speciale techniekbus op het schoolplein, waar alle kinderen van de school mét de wethouder een kijkje in konden nemen en zelf aan de slag konden gaan met onder andere een 3D printer en het programmeren van kleine robots.