Interview over thuis leren met Rana uit groep 8a

 

Acht vragen aan Rana Güney uit groep 8A!

 

Wat vind je van het thuiswerken?

Saai, je bent helemaal alleen. Het voordeel is wel dat je het werk kan doen wanneer je het maar wilt. Alleen als je een vraag hebt dan kan je deze nooit stellen aan de meester of aan een klasgenoot.

Wat is het leukste dat je mag maken en wat is het moeilijkst?

Ik vind rekenen het leukst om te maken, ook is dit eigenlijk wel het moeilijkst. Het thema voor deze week is meten; dit is lastig.

Kan je je goed concentreren?

Ja ik kan mij goed concentreren. Ik werk aan de grote tafel in de woonkamer. Ik ben samen met mijn moeder en broer thuis, hij mag ook niet naar school. Mijn vader werkt en is overdag dus niet thuis.

Hoe laat sta je elke dag op?

Ik sta elke dag om 9 uur op, maximaal om 10 uur, soms blijf ik wat langer liggen. Ik ga dan eerst rustig ontbijten en daarna ga ik aan het werk. Meestal eet ik een gekookt eitje, dat maakt mijn moeder dan speciaal voor mij en mijn broer.

Heb je veel vragen en aan wie stel je die vragen?

Ik heb niet veel vragen, maar als ik vragen heb dan stel ik ze via de mail aan de meester. Ook stel ik soms vragen aan mijn broer; hij kan mij goed helpen.

Wat mis je het meeste van school?

Het meeste mis ik mijn klasgenoten, thuis ben je zo alleen. Ik mis vooral het buitenspelen, vaak heb ik dan leuke gesprekken met mijn vriendinnen. Ik app wel met wat klasgenoten, maar niet vaak. Ook mis ik de mogelijkheid om vragen te stellen.

Werk je aan één stuk door of neem je ook pauze?

Ik besteed aan elk vak ongeveer één uur, na ieder vak neem ik even 5 tot 10 minuten pauze. In de pauze ga ik even op mijn telefoon; vaak kijk ik even naar tik-tok filmpjes.

Heb je nog een boodschap of een tip voor de andere kinderen die thuis zitten?

Ik heb nog wel een tip. Als je alles snel wilt afmaken, dan wordt je concentratie minder. Je kan dus beter een uur voor elk vak pakken en daarna lekker even pauze houden. Zo maak je gewoon al het werk en denk je niet steeds aan andere dingen.