De Waalse school werkt samen met kinderen en ouders aan de basis voor een succesvol leven. Als echte Rotterdamse school, geven we je al jong een houding mee waarmee jij de hele stad en de rest van de wereld aan kan. Ieder kind is anders en iedereen wil op zijn eigen wijze de beste versie van zichzelf worden. Wij leren je hoe je doelen stelt voor jezelf. En hoe je die op jóuw manier bereikt. Zo levert de Waalse School al sinds 1739 zelfverzekerde, gedisciplineerde en ondernemende nieuwe Rotterdammers af. Kinderen die weten wat ze willen en daar helemaal voor gaan!

 

 

Waalse school leert je meer
Sinds 1739

 

Op de rand van het centrum

De Waalse school is een christelijke school, veilig gelegen op de rand van het centrum en de wijk Rubroek (deelgemeente Kralingen-Crooswijk). Het team van leerkrachten en specialisten is zeer betrokken en verzorgt met veel enthousiasme dagelijks uitstekend onderwijs aan 500 leerlingen. De school heeft al jaren een uitstekende reputatie, respect en discipline staan er hoog in het vaandel.

De Waalse school heeft een interne BSO die is geopend van 07:00 tot 19:00 uur. Tevens is er een Voorschool met drie peutergroepen, waar kinderen vanaf twee jaar al welkom zijn.

De Waalse school staat onder het bevoegd gezag van de stichting Kind en Onderwijs Rotterdam. Dit schoolbestuur houdt nog 25 andere basisscholen in stand, waarvan 3 scholen voor speciaal basisonderwijs. Informatie over ons bestuur kunt u vinden op: www.kindenonderwijsrotterdam.nl

In de video onderaan deze pagina vertellen de leerkrachten zelf wat u van de Waalse school kunt verwachten.

Oudste basisschool van Rotterdam

De Waalse school onderscheidt zich van andere scholen door haar 278-jarige geschiedenis.  Dit maakt de Waalse school de oudste basisschool van Rotterdam. De school is in 1739 ontstaan vanuit de Waalse kerk die tot op de dag van vandaag is gehuisvest aan de Schiedamse Vest. Concreet betekent dit dat er in alle groepen nog Franse taal wordt onderwezen. Meer over de rijke geschiedenis van de school leest u hier.