Nieuws

Waalse School Dag van de leraar / wijkstudiedag
12 oktober, 2018

Dag van de leraar / wijkstudiedag

Op vrijdag 5 oktober jl., tijdens de Dag van de leraar, was er een wijkstudiedag voor alle 175 medewerkers van de zeven basisscholen uit Crooswijk georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst gaven twee inspirerende sprekers, Marcel van Herpen en Kees van Overveld, lezingen waarin ze pedagogische vraagstukken behandelden. Beide sprekers zijn specialisten op het gebied van gedrag en pedagogisch handelen.Tijdens het middagprogramma discussieerden leerkrachten van verschillende scholen met elkaar over vraagstukken als: ‘Wat gaat de toekomst ons brengen in deze maatschappij?; Wat hebben onze kinderen nodig?; Hoe zien onze dromen eruit en wat kunnen we morgen al anders doen?’.

Lees meer
Waalse School Kinderboekenweek
12 oktober, 2018

Kinderboekenweek

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen werd de Kinderboekenweek op woensdag 3 oktober feestelijk geopend. Op woensdagmiddag 10 oktober konden de leerlingen hun boeken ruilen tijdens de boekenruilmarkt. Iedere groep heeft een kunstwerk gemaakt met het thema ‘Kom erbij’. Onder grote belangstelling is de Kinderboekenweek 2018 afgesloten met een tentoonstelling.

Lees meer
Waalse School Groep 7c op excursie bij ‘De Kraal’
4 oktober, 2018

Groep 7c op excursie bij ‘De Kraal’

Groep 7c is op woensdag 3 oktober naar het milieu educatie centrum ‘De Kraal’ geweest voor een les Leven van de natuur. Ieder mens heeft basisbehoeften om te kunnen overleven. Zonder deze basisbehoeften kan ons lichaam niet goed functioneren. Denk bijvoorbeeld aan drinken, voedsel, zuurstof of warmte. Voor de vervulling van deze basisbehoeften zijn we afhankelijk van de natuur. We zijn ons niet meer zo bewust van deze afhankelijkheid. Daarom zijn de leerlingen tijdens de les back to basic gegaan en moesten zij zien te overleven in de natuur.

Lees meer
Waalse School Feestelijke opening kinderboekenweek
4 oktober, 2018

Feestelijke opening kinderboekenweek

Afgelopen woensdag was de opening van de Kinderboekenweek op het schoolplein. Meesters en juffen waren verkleed als bekende vriendschap duo’s en de opening werd gestart met het lied ‘je mag er zijn’ gezongen door de kinderen van groep 5a en begeleid door meester Smouter op de gitaar. Daarna hebben de kinderen van groep 8a op een leuke wijze het thema van de Kinderboekenweek bekend gemaakt, namelijk: Vriendschap! Kom erbij. Tijdens de Kinderboekenweek zal er extra aandacht besteed worden aan het lezen en alles wat daarbij komt kijken.

Lees meer
Waalse School Gastles oud leerlingen
28 september, 2018

Gastles oud leerlingen

Op woensdag 26 september was het de Europese dag van de talen. Verschillende oud-leerlingen kwamen daarom gastlessen geven. Zij zitten nu op het Wolfert Tweetalig havo/vwo, waar leerlingen naast de reguliere talen ook verplicht Spaans en Chinees volgen. Oud-leerling Tolgahan gaf een gastles Spaans in groep 8b.

Lees meer
Waalse School Rotterdams onderwijsteam van het jaar, Waalse school in de top 3!
25 september, 2018

Rotterdams onderwijsteam van het jaar, Waalse school in de top 3!

De Waalse school maakt kans op de titel ‘onderwijs team van het jaar’. Op vrijdag 5 oktober 2018 vindt de feestelijke uitreiking van de Verkiezing Leraar van het Jaar plaats. Tijdens dit feestelijke evenement worden Rotterdamse leraren in het zonnetje gezet en de leraren en het team van het jaar bekendgemaakt. De winnaars mogen zichzelf een jaar lang ambassadeur van het Rotterdamse onderwijs noemen.

Lees meer
Waalse School Van Gogh gaat naar school
21 september, 2018

Van Gogh gaat naar school

In diverse groepen heeft de SKVR een creatieve les gegeven over Vincent van Gogh. De les startte met een interactieve kennismaking met de schilder waarbij werden diverse voorwerpen en afbeeldingen. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met houdingen van boeren op het land. Eerst d.m.v. het scheuren van papier, vervolgens door het te schilderen in de stijl van Vincent van Gogh. 

Lees meer
Waalse School Learning lab Pabo Inholland op de Waalse school
21 september, 2018

Learning lab Pabo Inholland op de Waalse school

Als opleidingsschool werkt de Waalse school nauw samen met de Pabo Inholland. Op dinsdag 18 september vond een zogenaamd “Learning lab” plaats op de Waalse school. Eerstejaars studenten kregen in ons schoolgebouw les van Pabo docenten. Ook bezochten zij de groepen 7 om daar een les te observeren. Aankomende week komen er studenten voor het thema levensbeschouwing.

Lees meer
Waalse School Schoolsportvereniging
14 september, 2018

Schoolsportvereniging

Sinds vorig schooljaar is de Waalse school een Schoolsportvereniging. De schoolsportvereniging koppelt sportverenigingen en scholen aan elkaar, zodat kinderen de mogelijkheid krijgen om dichtbij huis te sporten. Dit levert een positieve bijdrage aan de gezondheid en schoolprestaties van kinderen en verbetert de leefbaarheid van de wijk. Afgelopen week is er in de groepen 3 t/m 8 informatie meegegeven over de diverse mogelijkheden om te sporten in de wijk. Wanneer u vragen heeft over de sporten, een nieuw kennismakingsboekje wilt of informatie over het jeugdfonds sport, kunt u terecht bij meester Boogaard.

Lees meer
Waalse School SKVR wijkmuziekschool voor groep 6
14 september, 2018

SKVR wijkmuziekschool voor groep 6

De Waalse school werkt samen met de SKVR, waarvan ook de wijkmuziekschool onderdeel uitmaakt. Leerlingen vanaf groep 6 worden hierdoor in de gelegenheid gesteld een instrument naar keuze te leren bespelen. Op maandag 10 september kregen alle leerlingen uit groep 6 op school een introductie les van de Wijkmuziekschool. Tijdens de les maakten zij kennis met allerlei verschillende instrumenten en mochten deze ook bespelen. Aan het eind van de les ontvingen alle leerlingen een inschrijfformulier. Wanneer uw kind het leuk vindt om aan de lessen deel te nemen, kunt u dit formulier thuis invullen en vervolgens inleveren bij de leerkracht.

Lees meer