Nieuws

Waalse School Groepen 8 maken film
14 juni, 2019

Groepen 8 maken film

Traditiegetrouw maken de leerlingen van groep 8 een afscheidsfilm die na hun laatste schooldag wordt vertoond aan de leerlingen en de ouders. Momenteel zijn de opnames van de film in volle gang. De hoofdrol in de film is uiteraard voor de leerlingen die afscheid nemen van de Waalse school.

Lees meer
Waalse School Clinics Shaolin Kempo tijdens de gymles
7 juni, 2019

Clinics Shaolin Kempo tijdens de gymles

Deze én volgende week krijgen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 tijdens de gymles twee clinics Shaolin Kempo. Shaolin Kempo is een mix van Jiu Jitsu en Karate. De leerlingen leren verschillende verdedigingstechnieken. Daarbij is een belangrijk thema binnen deze sport: ‘respect hebben voor elkaar’.

Lees meer
Waalse School Schoolreis groepen 1 & 2
7 juni, 2019

Schoolreis groepen 1 & 2

De groepen 1 & 2 zijn vandaag op schoolreis geweest naar ‘De Kievit’. Dit is een speeltuinvereniging in Berkel en Rodenrijs met een oppervlakte van 10.000 m2, waar kinderen kunnen spelen en de kinderboerderij bezoeken.

Lees meer
Waalse School Juffen en meesters verjaardag
29 mei, 2019

Juffen en meesters verjaardag

Op woensdag 29 mei heeft de Waalse school de verjaardag van alle leerkrachten gevierd. Op feestelijke wijze werd dit vormgegeven in de klassen met allerlei leuke spelletjes en activiteiten. De bovenbouwleerlingen namen in groepjes deel aan een speurtocht in de wijk.

Lees meer
Waalse School Informatie schoolreis groepen 1 en 2
29 mei, 2019

Informatie schoolreis groepen 1 en 2

Op vrijdag 7 juni gaan de groepen 1 en 2 op schoolreis naar speeltuin ‘De Kievit’ in Berkel en Rodenrijs. Alle leerlingen worden uiterlijk om 8.45 uur op school verwacht. Uiteraard is het wel mogelijk om uw kind vanaf 8.20 uur te brengen. Om 9.15 uur zal de bus vertrekken richting de speeltuin.

Lees meer
Waalse School Juffen en meesters verjaardag
24 mei, 2019

Juffen en meesters verjaardag

Op woensdag 29 mei vieren alle juffen en meesters van de Waalse school hun verjaardag! De hele ochtend zijn er feestelijke activiteiten voor de leerlingen.

Lees meer
Waalse School Kind en Onderwijs voetbal- en handbaltoernooi
24 mei, 2019

Kind en Onderwijs voetbal- en handbaltoernooi

De leerlingen uit de groepen 8 deden op woensdag 22 mei mee aan het school voetbal- en handbaltoernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt door stichting Kind en Onderwijs Rotterdam. De meiden behaalden met 4 overwinningen uit 5 poulewedstrijden de finale van het handbaltoernooi. Helaas was in deze finale de Woltjerschool iets te sterk, waardoor zij genoegen moesten nemen met een tweede plaats. De jongens haalden de finale en wonnen deze! De leerlingen van de Waalse school hebben zich dan ook zeer sportief gedragen. Dit werd bevestigd toen tijdens de prijsuitreiking ook de derde prijs voor sportiviteit door de Waalse school in de wacht werd gesleept.

Lees meer
Waalse School Groepen 5B en 5C bezoeken herdenkingsmonument van het bombardement
17 mei, 2019

Groepen 5B en 5C bezoeken herdenkingsmonument van het bombardement

Dinsdag 14 mei bezochten de groepen 5B en 5C het herdenkingsmonument van het bombardement op Rotterdam. Die dag was het precies 79 jaar geleden dat de bommen op de stad vielen en ruim 80.000 mensen dakloos werden. De leerkrachten hebben de leerlingen laten zien welke delen van de stad er precies getroffen waren.

Lees meer