Nieuws

Waalse School Schooltandarts
12 januari, 2018

Schooltandarts

Schooltandarts JTV mondzorgvoorkids komt binnenkort weer op de Waalse school langs om de leerlingen die bij hen ingeschreven staan, op te halen voor een tandartsbezoek. De schooltandarts is helemaal op kinderen gericht en daarom zijn alle medewerkers speciaal opgeleid om met kinderen en jongeren om te gaan.

Lees meer
Waalse School We gaan weer toetsen
12 januari, 2018

We gaan weer toetsen

Van 16 t/m 26 januari worden in alle groepen de citotoetsen afgenomen. De uitslag daarvan geeft ons een beeld van welke leerstofonderdelen al goed worden beheerst of eventueel extra aandacht nodig hebben. Daarnaast speelt de score van de leerlingen vanaf groep 6 een rol bij het advies voor het voortgezet onderwijs. De uitslagen van de toetsen vindt u terug in het rapport van uw zoon of dochter. Deze wordt op vrijdag 16 maart uitgereikt. Wanneer de uitslag van de toetsen daar aanleiding toe geeft, zullen wij u voor die tijd uitnodigen voor een gesprek. Zoals u weet draagt een gezond ontbijt en een goede nachtrust bij aan de leerprestaties van uw kind. Daarom willen wij u eraan herinneren uw kind ’s morgens een gezond ontbijt te geven en ’s avonds op tijd naar bed te laten gaan. De toetsen worden voornamelijk in de ochtend afgenomen dus het spreekt voor zich dat ook op tijd op school komen heel belangrijk is.

Lees meer
Waalse School Juf De Regt verrast met een babyshower
22 december, 2017

Juf De Regt verrast met een babyshower

Op woensdag 20 december was er in groep 5/6 een feestje: de babyshower van juf de Regt. Dit feest was door de klas en een aantal ouders in het diepste geheim voorbereid. Juf De Regt had niks doorgehad en vond het een leuke verrassing!

Lees meer
Waalse School Waalse school viert Kerst
22 december, 2017

Waalse school viert Kerst

Op donderdag 24 december vierde de Waalse school kerstfeest. Na een kerstviering ´s ochtends in de klas, waren alle leerlingen vanaf 18.00 welkom op school voor het kerstdiner. Het kerstkoor, bestaande uit leerlingen van de Waalse school, zong voor aanvang een aantal kerstliederen. Alle ouders konden onder het genot van een beker warme chocomelk samenkomen bij de vuurkorf op het schoolplein. De Waalse school wenst u een gezegend kerstfeest en een gezond en voorspoedig 2018!

Lees meer
Waalse School Creatieve kerstmiddag
15 december, 2017

Creatieve kerstmiddag

Leerlingen uit verschillende leerjaren hebben in de weken voor Kerst prachtige kerstkunstwerken geknutseld! Op donderdag 14 december heeft de bovenbouw o.a. kerststerren van ijsstokjes gemaakt. De groepen 6 hebben mooie lantaarns gemaakt van diverse soorten papier. Leerlingen uit de groep 3 en 4 maakten diverse kerstdecoraties zoals kerstballen en kaarsen voor in de kerstboom. De kleuters hebben de lokalen gezellig versierd met verschillende kerstwerkjes. Leerlingen uit groep 7 zongen het lied ‘Niets is cooler dan kerstmis’ van Kinderen voor kinderen. Meester Smouter begeleidde ze daarbij op gitaar! film ‘Niets is cooler dan kerstmis’

Lees meer
Waalse School Kerstviering
15 december, 2017

Kerstviering

Op donderdag 24 december viert de Waalse school kerstfeest. De lestijden van deze dag vindt u ook op de kalender. De leerlingen hebben les tot 12.45 uur en zijn de rest van de middag vrij. Er is deze middag daarom geen tussenschoolse opvang van de KSH. Vanaf 18.00 uur zijn alle leerlingen van harte welkom op school voor de kerstviering. Het kerstkoor zal voor aanvang nog enkele kerstliederen zingen. Alle ouders zijn van harte welkom voor een beker warme chocomelk bij de vuurkorf op het schoolplein!

Lees meer
Waalse School Vuurwerkbrillen voor alle leerlingen van de Waalse school
15 december, 2017

Vuurwerkbrillen voor alle leerlingen van de Waalse school

Ook dit jaar geeft de gemeente Rotterdam aan alle leerlingen op basisscholen een vuurwerkbril. Met deze actie wordt aandacht voor het veilig afsteken van vuurwerk en het voorkomen van oogletsel door vuurwerk bij Rotterdamse kinderen. Ook leerlingen van de Waalse school ontvangen voor de kerstvakantie hun eigen vuurwerkbril!

Lees meer
Waalse School Sint op de Waalse school
8 december, 2017

Sint op de Waalse school

Op dinsdag 5 december hebben Sinterklaas en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Waalse school. ’s Ochtends kwamen zij op school aan in een heuse terreinauto! Vervolgens brachten zij aan alle groepen een bezoek om cadeaus en lekkernijen te brengen. In de bovenbouw hebben de leerlingen surprises voor elkaar gemaakt. Bij de groepen in de onderbouw werd er veel gezongen en gedanst door de kinderen.

Lees meer
Waalse School Gezonde traktaties
8 december, 2017

Gezonde traktaties

Zoals ook in de schoolgids te lezen is, stimuleren we als Waalse school bij verjaardagen het trakteren van ‘gezonde traktaties’. Een prachtig voorbeeld hierbij was de traktatie van Jayden uit groep 7b. Hij had een heerlijke en zeer mooie fruitpizza meegenomen waar de klas van heeft genoten! We vragen u vriendelijk om erop te letten dat de traktatie van uw kind niet té uitbundig is. Eén lekkernij is immers meer dan voldoende!

Lees meer
Waalse School Proefstudeerders Pabo Hogeschool InHolland op de Waalse school
1 december, 2017

Proefstudeerders Pabo Hogeschool InHolland op de Waalse school

Als gecertificeerde opleidingsschool werkt de Waalse school nauw samen met de Pabo van Hogeschool InHolland. Via deze weg zijn veel leerkrachten die eerst op de Waalse school stage liepen, uiteindelijk onze collega’s geworden! Dinsdag 28 november hebben studenten die overwegen de Pabo te doen een bezoek gebracht aan de Waalse school. Deze ‘proefstudeerders’ kregen in de ochtend een rondleiding op de Waalse school en mochten in verschillende groepen een les bijwonen.

Lees meer