Nieuws

Waalse School Techniekweek 2018!
16 februari, 2018

Techniekweek 2018!

De week van maandag 12 februari tot en met 16 februari stond volledig in het teken van de jaarlijkse Techniekweek op de Waalse school! Na een spetterende opening op het schoolplein door dhr. Smouter waar leerlingen een stroomkring simuleerden werd het startsein gegeven en gingen er confetti kanonnen af. Gedurende de week hebben de leerlingen verschillende educatieve activiteiten gedaan waarbij techniek leidend was. Zo hebben ze in de onderbouw knikkerbanen gebouwd en met Beebots gewerkt. In de middenbouw leerden de leerlingen Robots programmeren. En in de bovenbouw werd er gewerkt met Makey Makey. Ook hebben kinderen deelgenomen aan een groepsdoorbroken circuit waarin allerlei proefjes werden gedaan, ‘technisch’ werd geknutseld, ‘slijm’ werd gemaakt, enz. Tot en met maandagmiddag is een selectie van de werken van de leerlingen tentoongesteld bij de hoofdingang.

Lees meer
Waalse School Kunstenaar in de klas
16 februari, 2018

Kunstenaar in de klas

Groep 3a kreeg deze week een workshop ‘Kunstenaar in de klas’ van de SKVR. De leerlingen mochten hun fantasie de vrije loop laten en een mooie tekening maken van hun gedachten. De kunstwerken werden gemaakt in de stijl van de bekende Mexicaanse surrealistische schilderes Frida Kahlo. Hiervoor gebruikten de leerlingen aquarelpotloden.

Lees meer
Waalse School Maandag 12 februari start de jaarlijkse Techniekweek op de Waalse school!
9 februari, 2018

Maandag 12 februari start de jaarlijkse Techniekweek op de Waalse school!

Maandag 12 februari start de jaarlijkse Techniekweek op de Waalse school! Kort na 8:30 uur is er een korte opening op het schoolplein en ouders zijn van harte welkom om te komen kijken! Gedurende de week zullen de kinderen o.a. activiteiten doen met de materialen van de Maakotheek. Op vrijdagmiddag vanaf 15.15 uur staat een impressie van wat er in de klas is gedaan tijdens de Techniekweek bij de hoofdingang zodat u de werken van de leerlingen kunt bekijken.

Lees meer
Waalse School De groepen 8 bezoeken middelbare scholen
9 februari, 2018

De groepen 8 bezoeken middelbare scholen

In de maanden januari en februari worden door de groepen 8 verschillende middelbare scholen bezocht. Op deze manier krijgen de leerlingen een goede indruk van verschillende scholen en wat er in de brugklas van hen verwacht wordt. Natuurlijk hebben alle leerlingen een ander advies en past de ene school qua niveau beter bij het ene dan bij het andere kind. Toch geven de bezoeken de kinderen de kans om zich voor te bereiden op alle veranderingen die hen op het VO te wachten staan.

Lees meer
Waalse School Leerlingenraad Waalse school komt in de krant!
2 februari, 2018

Leerlingenraad Waalse school komt in de krant!

ijdens de inloopochtend op 31 januari kwam een journaliste van de Rotterdamse kinderkrant Jong010 op de Waalse school langs om een aantal leerlingen te interviewen. Aan de leerlingenraad werd een vraag van burgemeester Aboutaleb gesteld over de aanstaande verkiezingen. Leerlingen uit groep 4 kregen vragen over wie zij een compliment zouden willen geven en wat zij zouden doen als zij voor een dag de baas zouden zijn van een bedrijf. We kunnen de leerlingen van de Waalse school eind februari in de krant bewonderen!

Lees meer
Waalse School Rots & water certificaat behaald!
2 februari, 2018

Rots & water certificaat behaald!

Zoals u weet, geeft mw. Bolhuis als gecertificeerde Rots en Water trainer op de Waalse school lessen in weerbaarheid. Deze week hebben de leerlingen van groep 8 de 10-delige lessenserie afgerond en hun certificaat behaald! Van harte gefeliciteerd! De weerbaarheidstraining leerde leerlingen om in verschillende situaties rustig te worden en te blijven en om te gaan met verschillende emoties. Zo leerden ze bijvoorbeeld om stevig te staan, rust en zelfvertrouwen te krijgen. Naast oefeningen voor de weerbaarheid hebben de leerlingen ook oefeningen gedaan gericht op de sociale vaardigheden.

Lees meer
Waalse School Groepen 6 t/m 8 naar IFFR
25 januari, 2018

Groepen 6 t/m 8 naar IFFR

Op maandag 29 januari bezoeken de groepen 6 t/m 8 om 09.30 uur het International Film Festival in Rotterdam.Het programma dat aansluit bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs, wordt ingeleid door een presentator. Achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan makers. Deze week zijn de leerlingen d.m.v. lesmateriaal voorbereid op het bezoek aan het festival. 

Lees meer
Waalse School Leefstijl thema: Zelfvertrouwen
25 januari, 2018

Leefstijl thema: Zelfvertrouwen

Deze week is in de hele school gestart met het vierde thema van de methode Leefstijl. Thema 4 gaat over zelfvertrouwen en heet: Ik vertrouw op mij.
Zelfvertrouwen is meer dan alleen het vertrouwen van kinderen en volwassenen in hun eigen kunnen. Zelfvertrouwen heeft ook te maken met een realistische inschatting van de eigen mogelijkheden. Kinderen ontwikkelen zelfvertrouwen door te werken aan een positief én een realistisch zelfbeeld.

Lees meer
Waalse School Huiswerkbegeleiding
25 januari, 2018

Huiswerkbegeleiding

De Waalse school biedt huiswerkbegeleiding aan in samenwerking met wijkgebouw De Bron. De huiswerkbegeleiding wordt verzorgd door vrijwilligers die een onderwijsachtergrond hebben.
De bedoeling van de huiswerkklas is dat de kinderen de gelegenheid krijgen om het huiswerk (dat ze van hun eigen leerkracht krijgen) in een rustige omgeving te maken. Hierbij kunnen ze vragen stellen aan de begeleiders. 

Lees meer
Waalse School Een tien voor de spreekbeurt van Afra!
19 januari, 2018

Een tien voor de spreekbeurt van Afra!

Afra uit groep 8b heeft op vrijdag 19 januari een spreekbeurt gegeven over het onderwerp De Waalse school. Aan het eind van de spreekbeurt kreeg Afra nog wat ‘tips en tops’ van haar klasgenoten en werd er gestemd over haar cijfer: een dikke tien! Dit leverde haar bovendien een hartelijk applaus op.

Lees meer