Nieuws

Waalse School Scholenmarkt Voortgezet Onderwijs
17 november, 2017

Scholenmarkt Voortgezet Onderwijs

Voor leerlingen uit de groepen 8 (en 7) wordt op woensdag 22 november 2017 van 19.00 – 20.30 uur een scholenmarkt georganiseerd. Op deze avond krijgen ouders en kinderen informatie over de verschillende onderwijstypen binnen het Voortgezet Onderwijs (VO). Daarnaast zijn er deze avond 14 VO-scholen aanwezig waarmee u alvast kennis kunt maken.

Lees meer
Waalse School GEObattle 2017
17 november, 2017

GEObattle 2017

Op woensdag 15 november vond de GEObattle 2017 plaats. Dit is een landelijk aardrijkskundewedstrijd die dit jaar werd gehouden op het Erasmiaans gymnasium. Namens de Waalse school hebben Ayana, Nisrine, Suella en Baneen uit groep 8 deelgenomen aan deze GEObattle. De battle bestond uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bestond uit vijf ‘deel-battles’. Hierbij moesten aardrijkskundige vraagstukken worden opgelost waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal stonden.

Lees meer
Waalse School Schoolfruit
17 november, 2017

Schoolfruit

Vanaf deze week zetten we het eten van groente en fruit weer extra in het zonnetje! De Waalse school is ook dit schooljaar weer ingeloot voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. De kinderen krijgen 20 weken lang op woensdag, donderdag en vrijdag gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt om gezamenlijk in de klas op te eten.

Lees meer
Waalse School Verjaardag van de leerkrachten
17 november, 2017

Verjaardag van de leerkrachten

Op woensdag 15 november heeft de hele school de verjaardag van alle leerkrachten gevierd. Op feestelijke wijze zijn er leuke spelletjes gedaan in de klassen.

Lees meer
Waalse School Sportproject in groep 5/6
10 november, 2017

Sportproject in groep 5/6

Gedurende drie woensdagen gaat groep 5/6 aan de slag met een project over sport. De leerlingen leren tijdens dit project veel over o.a. verschillende soorten sport en over de Olympische Spelen. Leerdoelen hierbij zijn het leren samenwerken en het leren benutten van elkaars talenten.

Lees meer
Waalse School Nationaal schoolontbijt
10 november, 2017

Nationaal schoolontbijt

Op vrijdag 10 november was het weer tijd voor het nationaal schoolontbijt! We zijn deze dag in alle groepen gestart met een gezond ontbijt.

Lees meer
Waalse School Start tutorlezen groepen 4 en 7
3 november, 2017

Start tutorlezen groepen 4 en 7

Elke dinsdag gaan de leerlingen van groep 4 en groep 7 aan de slag met het tutorlezen. Een kind uit groep 7 begeleidt hierbij ten minste één leerling uit groep 4 tijdens het lezen.

Lees meer
Waalse School Leerlingenraad presenteert buitenspeelgoed
3 november, 2017

Leerlingenraad presenteert buitenspeelgoed

De leerlingenraad heeft in de groepen 3 t/m 8 het nieuwe buitenspeelgoed gepresenteerd! Dit  speelgoed heeft de school kunnen aanschaffen door de sponsorloop van het afgelopen schooljaar.

Lees meer
Waalse School Nieuws uit de Plusklas
3 november, 2017

Nieuws uit de Plusklas

De leerlingen uit de Plusklas hebben op donderdag 2 november gewerkt met denksleutels. Elke sleutel staat voor een andere manier van denken. Het werken met denksleutels doet een beroep op de creativiteit van leerlingen waarbij ze mogen schrijven, tekenen en ze werken aan hun presentatievaardigheden.

Lees meer