Nieuws

Waalse School Lokaal indeling 2019-2020
19 juli, 2019

Lokaal indeling 2019-2020

De lokaalindeling voor het schooljaar 2019-2020 is bekend. U kunt deze op de hier website van de Waalse school vinden.

Lees meer
Waalse School Sportdag groepen 5 t/m 7
19 juli, 2019

Sportdag groepen 5 t/m 7

Op woensdag 17 juli organiseerde de Waalse school haar jaarlijkse sportdag voor de groepen 5, 6 en 7. Deze sportdag vond plaats op het terrein van atletiekvereniging ‘Het lange pad’ bij het Kralingse bos. Leerlingen, ouders en leerkrachten hebben een gezellige en sportieve dag gehad.

Lees meer
Waalse School Afscheidsavond groep 8
19 juli, 2019

Afscheidsavond groep 8

Op maandagavond 15 juli namen wij in stijl afscheid van onze leerlingen uit groep 8. In het Bibliotheek Theater werd de afscheidsfilm getoond aan de leerlingen, ouders en het team van de Waalse school.

Lees meer
Waalse School schoolreis groepen 3 t/m 7
12 juli, 2019

schoolreis groepen 3 t/m 7

De groepen 3 t/m 7 zijn vandaag op schoolreis geweest. De groepen 3 en 4 hebben een gezellige, maar natte dag in Madurodam gehad. De groepen 5, 6 en 7 hebben genoten in Drievliet. Ook hier zat het weer niet mee, maar de attracties waren erg leuk!

Lees meer
Waalse School Schoolkamp groep 8
12 juli, 2019

Schoolkamp groep 8

Afgelopen woensdag vertrok de bus met daarin de leerlingen van de groepen 8 op weg naar Valkenswaard. Met hoge verwachtingen en veel frisse moed namen de leerlingen afscheid van hun ouders, broertjes en zusjes. Het driedaagse kamp kon beginnen!

Lees meer
Waalse School Belangrijk: TSO Waalse school
12 juli, 2019

Belangrijk: TSO Waalse school

Komend schooljaar 2019-2020 zal de aanmelding en incasso voor de Tussen Schoolse Opvang (TSO) verzorgd door Kinder Service Hotels (KSH) gewijzigd worden. Wat verandert er voor u? De kosten voor de TSO worden verlaagd met €0,25 naar een bedrag van €2,50 per kind per dag. Door de nieuwe opzet van de TSO (zie onderstaande) zal er minder administratieve last zijn. Dit levert een kostenbesparing op voor de school. De Waalse school berekent deze kostenbesparing door aan de ouders. De aanmelding en incasso van de TSO zal vanaf volgend schooljaar digitaal georganiseerd worden, middels de TSO assistent: tso-assistent.net.

Lees meer
Waalse School Welkom nieuwe collega’s
12 juli, 2019

Welkom nieuwe collega’s

Deze week heeft u tijdens het rapportgesprek gehoord bij welke leerkracht uw kind in de klas komt. Wij zijn als school ontzettend blij dat het ons is gelukt, ten tijde van een groot lerarentekort, voor alle groepen goede leerkrachten te vinden. Daarnaast zullen de Franse lessen van dhr. Popelier volgend schooljaar voortgezet worden en zal dhr. Smouter 1 dag per week muziekles gaan geven. Ook zal dhr. Smouter van start gaan met een heus Waals schoolkoor! (meer info volgt).

Lees meer
Waalse School Absent melden leerlingen
5 juli, 2019

Absent melden leerlingen

De Waalse school heeft een wijziging aangebracht in het absentiebeleid. Naast onderstaande, al bestaande absentieregels heeft u nu ook de mogelijkheid om per e-mail uw kind absent te melden. Om het voor u eenvoudiger te maken is het vanaf vandaag ook mogelijk om uw kind(eren) per mail absent te melden. U kunt hiervoor gebruik maken van het e-mailadres: [email protected] Vermeld bij het onderwerp de groep en de volledige naam van uw kind. Schrijf vervolgens in de mail de reden van de absentmelding en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Wanneer wij vragen hebben over de ziek-/absentmelding gaan we ervan uit dat we u telefonisch kunnen bereiken.

Lees meer
Waalse School Leerlingen van de Waalse school helpen ouderen
5 juli, 2019

Leerlingen van de Waalse school helpen ouderen

Groep 8B van de Waalse school heeft in samenwerking met Madurodam, het Nationaal Ouderenfonds, Stichting Move en Aafje thuiszorg een ‘Madurodam Vonk middag’ gehad op de SS Rotterdam. De visie van de Waalse school sluit goed aan bij de visie van Madurodam. Zo leert de Waalse school leerlingen verschil te maken voor hun omgeving op hun eigen manier. Door de leerlingen te verbinden met de ouderen uit de buurt en samen aan tafel te zetten bij de Madurodam ‘Vonk middag’, leren de leerlingen iets waardevols te betekenen voor deze ouderen.

Lees meer
Waalse School Studiedag 1 juli
28 juni, 2019

Studiedag 1 juli

Op maandag 1 juli a.s. heeft het team van de Waalse school een interne studiedag. Op deze dag wordt gezamenlijk een analyse gemaakt van de toetsresultaten van de Cito-toetsen die in juni zijn afgenomen. Vervolgens worden de speerpunten voor het schooljaar 2019-2020 besproken.

Lees meer