Nieuws

Waalse School Bliksemstage groep 7c
17 oktober, 2019

Bliksemstage groep 7c

Op vrijdag 11 oktober heeft groep 7c een bliksemstage gedaan bij ‘De ruiter seeds’ fabriek. Hier zijn ze gespecialiseerd in het veredelen, telen en verkopen van hybride zaden voor de teelt van tomaat, paprika, komkommer, aubergine en courgette in kassen.

Lees meer
Waalse School Nieuws over de kinderboekenweek!
3 oktober, 2019

Nieuws over de kinderboekenweek!

Zoals u in de nieuwsbrief van 27 september heeft kunnen lezen, is het deze week Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Reis mee!’. In groep 1C werd de kinderboekenweek deze week geopend door de vader van Kyensley die in de groep kwam voorlezen. Bedankt, dhr. Silva Moreira!

Lees meer
Waalse School Muzieklessen gestart!
27 september, 2019

Muzieklessen gestart!

Dit schooljaar is meester Smouter één dag per week uitgeroosterd om in alle groepen muzieklessen te geven. Afgelopen maandag zijn de eerste muzieklessen gestart.

Lees meer
Waalse School Groepen 8 bezoeken LMC-ontdekdag
27 september, 2019

Groepen 8 bezoeken LMC-ontdekdag

Op vrijdagochtend 27 september bezochten de Waalse groepen 8 de ontdekochtend die is georganiseerd door LMC. Tijdens deze ochtend presenteerden alle LMC-scholen zich aan achtstegroepers van Kind en Onderwijs Rotterdam om hen op een leuke, interactieve manier het gevarieerde aanbod van de LMC scholen te laten ervaren. 

Lees meer
Waalse School Teach Like a Champion
20 september, 2019

Teach Like a Champion

Deze week werden niet onze leerlingen, maar onze leerkrachten in de klas geobserveerd. Het Waalse team volgt dit schooljaar namelijk trainingen van ‘Teach Like a Champion’. Teach Like a Champion is het werk van de Amerikaan Doug Lemov die heeft onderzocht welke leerkrachttechnieken het beste werken om de betrokkenheid en de resultaten van leerlingen te stimuleren en te vergroten.

Lees meer
Waalse School Feest Ouderbetrokkenheid 3.0
20 september, 2019

Feest Ouderbetrokkenheid 3.0

Op vrijdag 20 september was er groot feest op de Waalse school feest om de certificering voor Ouderbetrokkenheid 3.0 te vieren. Leerlingen, ouders én belangstellenden konden in de groepen een ouder-kind les volgen.

Lees meer
Waalse School Lessen verslavingspreventie
12 september, 2019

Lessen verslavingspreventie

Deze week werden in de groepen 7 gastlessen gegeven over verslavingspreventie met het doel leerlingen weerbaarder te maken tegen verleidingen. “Hoe blijf je bij jezelf en kan je jouw grens aangeven” was hierbij de centrale vraag.

Lees meer
Waalse School We zijn weer begonnen
6 september, 2019

We zijn weer begonnen

Vol enthousiasme zijn alle groepen deze week weer gestart met het nieuwe schooljaar! We heten iedereen en in het bijzonder ook alle nieuwe leerlingen en leerkrachten van harte welkom!

Lees meer
Waalse School Lokaal indeling 2019-2020
19 juli, 2019

Lokaal indeling 2019-2020

De lokaalindeling voor het schooljaar 2019-2020 is bekend. U kunt deze op de hier website van de Waalse school vinden.

Lees meer