Nieuws

Waalse School Franse dag 2021
23 juni, 2021

Franse dag 2021

We mogen met elkaar terugkijken op een geslaagde Franse dag. Gedurende de dag waren er voor leerlingen verschillende activiteiten die allemaal een Frans tintje hadden.

Lees meer
Waalse School Natuurproject groep 8a
11 juni, 2021

Natuurproject groep 8a

De leerlingen uit groep 8a waren vorige week betrokken bij een natuurproject. De leerlingen zochten in verschillende groepjes naar vogels, bodemdiertjes en verschillende waterdieren.

Lees meer
Waalse School Vacature
11 juni, 2021

Vacature

De Waalse school zoekt een leerkracht voor een fijne en gemotiveerde groep 4 met 17 leerlingen.

Lees meer
Waalse School Nieuw kleuterthema: Sil redt het koraal
4 juni, 2021

Nieuw kleuterthema: Sil redt het koraal

Deze week openden de groepen 1 en 2 het nieuwe thema: Sil redt het koraal. Tijdens het thema wordt aandacht besteed aan alles wat met zorgen voor de natuur en het koraal te maken heeft.

Lees meer
Waalse School Robotica
28 mei, 2021

Robotica

De leerlingen van groep 8a hebben vorige week een les Robotica gehad. Hierbij leerden ze over algoritmen. Een algoritme is kortgezegd een stappenplan.

Lees meer
Waalse School Centrale Eindtoets Cito groep 8 is 537,7
28 mei, 2021

Centrale Eindtoets Cito groep 8 is 537,7

Op 20 en 21 april maakten onze leerlingen uit de groepen 8 de Cito Eindtoets. Deze week zijn de uitslagen van de landelijke Centrale Eindtoets van Cito bekend geworden. De Waalse behaalde dit jaar een score van 537,7.

Lees meer
Waalse School Project: digitale vaardigheden
21 mei, 2021

Project: digitale vaardigheden

De leerlingen in groep 5 en 6 zijn deze week een ‘mini-project’ gestart over digitale vaardigheden. Dit project bestaat uit 4 lessen, waarvan de eerste en laatste les een gastles is van mensen uit het werkveld.

Lees meer
Waalse School Culture @ Cruyffcourt
21 mei, 2021

Culture @ Cruyffcourt

Vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur worden er de komende tijd kunst en cultuur activiteiten geprogrammeerd om zo kinderen kennis te laten maken met verschillende disciplines. Deze week mochten de groepen 8 een aantal workshops volgen.

Lees meer
Waalse School Kranslegging bombardement Rotterdam
20 mei, 2021

Kranslegging bombardement Rotterdam

Op 14 mei vond een kranslegging plaats op de begraafplaats Crooswijk ter nagedachtenis van het bombardement op Rotterdam. Hierbij waren leerlingen van de Waalse school waren uitgenodigd.

Lees meer