Nieuws

Waalse School Studiedagen 18 en 19 februari
15 februari, 2019

Studiedagen 18 en 19 februari

Volgende week maandag en dinsdag zijn de leerlingen vrij in verband met 2 studiedagen van het team. Op maandag vindt de halfjaarlijkse schoolbespreking plaats. Tijdens deze sessie worden de opbrengsten van de afgelopen toetsperiode uitgebreid geanalyseerd op schoolniveau én groepsniveau. Vervolgens worden door de leerkrachten groepsoverzichten gemaakt en aanpassingen gedaan in de didactische werkplannen en onderwijsplannen voor het komende half jaar. Op dinsdag 19 februari krijgt het team nascholing over het geven van gedifferentieerde instructie in het kader van Leren Zichtbaar maken. Dat betekent dat de leerkrachten leren om al tijdens de instructie nóg beter aan te sluiten op de niveauverschillen in de groep.

Lees meer
Waalse School Groepen 5 en 6 bezoeken het ABN AMRO tennis toernooi
15 februari, 2019

Groepen 5 en 6 bezoeken het ABN AMRO tennis toernooi

In aanloop naar het ABN AMRO World Tennis Tournament 2019 (WTT 2019) maakten de leerlingen van de groepen 5 en 6 tijdens de gymles kennis met de sport tennis. Als vervolg hierop brachten de leerlingen op maandag 11 februari de hele dag een bezoek aan het tennistoernooi in AHOY. Na de opening door oud Olympisch kampioen Esther Vergeer mochten de leerlingen deelnemen aan diverse tennis clinics.  Daarnaast konden ze een potje tennissen met een Virtual Realitybril op, werd er gemeten hoe hard ze een bal konden slaan, kon er worden getafeltennist en bekeken zij een tenniswedstrijd op wereldniveau.

Lees meer
Waalse School Groepen 8 op bezoek bij Design College
8 februari, 2019

Groepen 8 op bezoek bij Design College

Ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs brachten de leerlingen van de groepen 8 op woensdag 6 februari een bezoek aan het Design College. Hier mochten de leerlingen deelnemen aan drie uiteenlopende workshops. Zo konden ze in de keuken sushi maken, was er een workshop bloemdesign (bloemschikken) en een workshop gamedesign. Daarnaast kregen de leerlingen o.a. informatie over de verschillende vakken die er op de Design Academy gegeven worden.

Lees meer
Waalse School Uitnodiging klankbord met ouders over themabijeenkomst kleutergroepen
8 februari, 2019

Uitnodiging klankbord met ouders over themabijeenkomst kleutergroepen

Op vrijdag 15 februari nodigen we graag alle ouders van de kleutergroepen uit om mee te denken over een nieuwe vormgeving van de themabijeenkomsten. Tijdens de themabijeenkomst wordt informatie gegeven over de leerstof die tijdens het aanstaande thema aan bod komt en hoe ouders hier thuis bij kunnen aansluiten. Om nog meer vraaggericht te gaan samenwerken, vinden we het fijn als ouders hierin meedenken.

Lees meer
Waalse School Ouderbijdrage
1 februari, 2019

Ouderbijdrage

Het basisonderwijs in Nederland is in principe gratis. Toch vraagt iedere school een vrijwillige ouderbijdrage voor het organiseren van activiteiten die niet vanuit overheidsgelden betaald kunnen worden. Voor de Waalse school is de ouderbijdrage voor 2018-2019 verlaagd en vastgesteld op € 45,00 per kind.
Graag wijzen we u er nogmaals op dat er diverse fondsen en organisaties zijn die u willen helpen indien de betaling een probleem is. Mw. Cinder (administratie) en dhr. Boogaard kunnen u bij een eventuele aanvraag helpen. Mw. Cinder is op maandag en woensdag op school aanwezig; dhr. Boogaard is er dagelijks. U kunt ook contact met hen opnemen via de mail: [email protected] of [email protected]

Lees meer
Waalse School Tennisclinic
1 februari, 2019

Tennisclinic

De Waalse school werkt sinds dit jaar samen met de ABN AMRO foundation. Ze organiseren in samenwerking met de school activiteiten voor de leerlingen, die meestal ook zijn gekoppeld aan een lesprogramma. Op maandag 11 februari krijgen de groepen 5 en 6 een unieke gelegenheid om kennis te maken met het ABN AMRO Tennistoernooi in Ahoy. De leerlingen krijgen een geheel verzorgde sportieve dag in Ahoy aangeboden!
Voorafgaand aan het toernooi krijgen de leerlingen twee geheel verzorgde tennislessen op school en een afsluitende les na het WTT (met mogelijkheid tot doorstroom naar een vereniging).

Lees meer
Waalse School Samenwerking Jeugdfonds sport&cultuur
25 januari, 2019

Samenwerking Jeugdfonds sport&cultuur

De Waalse school vind het belangrijk dat kinderen buiten het gewone lesprogramma in aanraking komen met kunst, cultuur en sport. De ontwikkeling van de creativiteit van kinderen, het ontdekken van de wereld om je heen en het doen aan sport hebben invloed op het zelfvertrouwen en de prestaties van kinderen. Daarom werken wij samen met organisaties in de wijk die deze zaken aanbieden. Ook werken wij samen met fondsen die financiële ondersteuning bieden aan gezinnen die financieel minder draagkrachtig zijn en waarvan de kinderen geen gebruik kunnen maken van het aanbod van kunst, cultuur en sportactiviteiten. Zo zijn er onder andere het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Stichting Meedoen. Deze organisaties hebben als doel gelijke kansen te bieden voor alle kinderen en stellen daarvoor geld beschikbaar.

Lees meer
Waalse School Groepen 6 t/m 8 naar IFFR
25 januari, 2019

Groepen 6 t/m 8 naar IFFR

De leerlingen van de groepen 6,7 & 8 hadden op vrijdag 25 januari een uitstapje naar het International Film Festival Rotterdam in het Oude Luxor theater. Op International Film Festival Rotterdam zijn veel films voor de eerste keer te zien. Speciaal voor de leerlingen in het primair onderwijs is een selectie van 5 korte films gemaakt. Het programma bestaat uit 2 animatiefilms, 1 documentaire en 2 fictiefilms. Een presentator begeleidt het programma en stelt de leerlingen voor en na de film vragen.

Lees meer
Waalse School Introductieles muziekinstrumenten kleutergroepen
18 januari, 2019

Introductieles muziekinstrumenten kleutergroepen

Wat spannend! Een kar met zo’n 50 houten muziekinstrumenten wordt het speellokaal binnen gereden. Wat voor geluid kan je daarmee maken? En kan dat geluid ook muziek worden? Leerlingen uit groep 1 maakten deze week in een introductie les kennis met de instrumenten. Deze les werd gegeven door een muziekdocent van de SKVR.

Lees meer
Waalse School Judo clinic
18 januari, 2019

Judo clinic

Op woensdag 16 januari kregen verschillende groepen van de Waalse school tijdens de gymles een judo clinic. Deze clinic werd gegeven door een docent van de Schoolsport Vereniging. Het doel van de clinic was om kinderen kennis te laten maken met de sport judo. Als uw kind judo leuk vindt, mag hij of zij gratis meedoen met een proeftraining. Deze proeftraining is voor alle leerlingen van groep 3t/m 8, ook diegene die geen clinic hebben gehad. De eerste proeftraining is op dinsdag 22 januari van 16.00u tot 17.00u in de gymzaal aan de Goudseweg.

Lees meer