Nieuws

Waalse School Nieuwe speeltoestellen kleuterplein!
15 september, 2017

Nieuwe speeltoestellen kleuterplein!

Zoals u weet, is tijdens de sponsorloop in april 2017 geld ingezameld voor Jantje Beton én voor nieuwe speeltoestellen op het (kleuter)plein. Deze week zijn de nieuwe zandbak en het nieuwe speelhuisje geplaatst en in gebruik genomen.

Lees meer
Waalse School Natuurlessen op locatie voor groep 3 en 4
15 september, 2017

Natuurlessen op locatie voor groep 3 en 4

Alle leerlingen van de groepen 3 en 4 krijgen tot de herfstvakantie 1 keer per week een natuurles op locatie. De lessen vinden plaats op het terrein van ‘Ravottuh’ aan de Goudse Rijweg.

Lees meer
Waalse School Rotterdamse Onderwijsparade
7 september, 2017

Rotterdamse Onderwijsparade

Op woensdag 4 oktober zijn Rotterdamse ouders en verzorgers van harte welkom op de Rotterdamse Onderwijsparade. Dit is een gratis evenement met interessante sprekers als Micha de Winter en Derek Otte en workshops speciaal voor ouders.

Lees meer
Waalse School Leraar van het jaar Rotterdam
7 september, 2017

Leraar van het jaar Rotterdam

Jaarlijks wordt er een Rotterdamse leraar van het jaar gekozen. Dit jaar hebben we als Waalse school juf Lianne Bolhuis genomineerd! Juf Bolhuis is al meer dan 15 jaar werkzaam op de Waalse School. Ze staat bekend als een juf waarbij je altijd terecht kunt. Ze heeft ieder kind in de klas goed in beeld en ziet snel wanneer een leerling extra hulp nodig heeft of juist uitdaging.

Lees meer
Waalse School Schooltandarts
1 september, 2017

Schooltandarts

Schooltandarts JTV mondzorgvoorkids komt vanaf vrijdag 8 (o.v.b.) of maandag 11 september op de Waalse school langs om de leerlingen die bij hen ingeschreven staan, op te halen voor een tandartsbezoek. De schooltandarts is helemaal op kinderen gericht en daarom zijn alle medewerkers speciaal opgeleid om met kinderen en jongeren om te gaan.

Lees meer
Waalse School Start wijkmuziekschool
1 september, 2017

Start wijkmuziekschool

De Waalse school werkt samen met de SKVR waarvan de wijkmuziekschool onderdeel uitmaakt. Leerlingen vanaf groep 6 worden hierdoor in de gelegenheid gesteld een instrument naar keuze te leren bespelen. 
Op maandag 4 september krijgen alle leerlingen uit groep 6 op school een introductieles van de Wijkmuziekschool.

Lees meer
Waalse School We zijn weer begonnen!
25 augustus, 2017

We zijn weer begonnen!

De vakantie zit er weer op! Uitgerust en met veel energie zijn de leerkrachten en leerlingen weer begonnen aan het schooljaar 2017-2018. We heten iedereen en met name al onze nieuwe leerlingen van harte welkom op de Waalse school. We wensen u en uw kind(eren) een prettig en leerzaam nieuw schooljaar!

Lees meer
Waalse School Nieuwe lokalen
25 augustus, 2017

Nieuwe lokalen

Zoals we u eind vorig schooljaar al berichtten, heeft de Waalse school met ingang van het schooljaar 2017-2018 twee lokalen in het schoolgebouw van de Vier Leeuwen in gebruik genomen. De leerkrachten en de leerlingen van de groepen 7 hebben in de zeer ruime lokalen hun plek gevonden!

Lees meer
Waalse School Startgesprekken
24 augustus, 2017

Startgesprekken

Als onderdeel van ouderbetrokkenheid 3.0 zullen we in de eerste weken van het schooljaar startgesprekken voeren met ouders en leerlingen. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken met de leerkracht en afspraken maken over bijvoorbeeld contact en samenwerking.

Lees meer
Waalse School Nieuwjaarsborrel voor ouders
23 augustus, 2017

Nieuwjaarsborrel voor ouders

Het schooljaar 2017-2018 werd op woensdag 23 augustus feestelijk geopend met een “Nieuwjaarsborrel”. In alle groepen waren ouders welkom om in de klas van hun kind(eren) de leerkracht, de andere leerlingen en hun ouders te leren kennen. We danken de ouders voor hun aanwezigheid!

Lees meer