Ouderbetrokkenheid

Onderzoek toont aan dat leerlingen meer gemotiveerd zijn en dat hun welbevinden en leerprestaties toenemen wanneer hun ouders betrokken zijn.

De Waalse school stelt veel prijs op ouderbetrokkenheid, omdat het bieden van goed onderwijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van ouders en school. De Waalse school werkt hierbij vanuit de tien criteria van Ouderbetrokkenheid 3.0 (zie www.pta.org). Tijdens twee studiedagen die we als ouders en team gezamenlijk hebben gevolgd, bouwen we aan steeds betere betrokkenheid.

Door een open cultuur te creëren willen we graag laagdrempelig toegankelijk zijn voor ouders. We willen ouders graag te woord staan als ze komen met vragen en opmerkingen. Ieder schooljaar worden er structureel diverse bijeenkomsten voor ouders georganiseerd om vanuit educatief partnerschap te werken aan de (school)ontwikkeling van uw kind. In de agenda vindt u de aanstaande bijeenkomsten. U bent van harte welkom! In de eerste weken van elk nieuw schooljaar voeren de leerkrachten startgesprekken met ouders. Het gesprek wordt gevoerd middels een wederkerige agenda.

Andere oudergesprekken worden gevoerd tijdens de portfolio-/rapportbesprekingen, overgangsgesprekken en/of andere overlegmomenten. We stellen uw betrokkenheid zeer op prijs!

 

Visie ouderbetrokkenheid

Op de Waalse school vinden wij het belangrijk dat ouders en leerkrachten samen verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen waarbij wederzijdse waardering een uitgangspunt is. Dit willen we bereiken door middel van open communicatie, harmonische samenwerking en transparantie.

De Waalse school heeft een regiegroep van ouders die meedenken over de bevordering van ouderbetrokkenheid en het verbeteren van schoolzaken in het algemeen. Daarnaast is er een groep ouders die ons helpt bij het organiseren van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Dhr. Boogaard is de spil in het web als het gaat om het organiseren en onderhouden van oudercontacten. Dhr. Boogaard is bereikbaar op het telefoonnummer van de school 010-4130405.

 

Over de medezeggenschapsraad (MR)

 

 

 

De medezeggenschapsraad (MR) is volgens de wet bevoegd alle schoolaangelegenheden te bespreken. De MR kan gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen en heeft met betrekking tot een aantal te regelen zaken instemmingsrecht. Enkele malen per jaar vindt er een vergadering plaats. De taak van de MR is vooral een klimaat van openheid, openbaarheid en onderling overleg te scheppen en te behouden.

De werkzaamheden van de MR zijn in twee delen op te splitsen, namelijk in beleidszaken, welke spelen tussen het bestuur en de school en zaken welke zich meer in de school afspelen.

De MR bestaat uit twee geledingen, te weten een personeelsgeleding en een oudergeleding. Het aantal leden is afhankelijk van de schoolgrootte. Beide geledingen hebben een gelijk aantal leden. Leden worden gekozen voor een termijn van drie jaar, waarna ze zich herkiesbaar kunnen stellen voor nogmaals drie jaar. Indien er zaken zijn waarvan u denkt dat deze in de MR behandeld moeten worden, kunt u een MR-lid persoonlijk benaderen of schriftelijk uw wensen kenbaar maken.

 

De volgende ouders zitten in de MR:

Dhr. Hammouche (groep 5c)

Mw. Tuijn – Mannekes (groep 1c, 7b)

Mw. Maatsen (groep 3b, 4c, 8b)

Mw. Boulahia (groep 2b)

 

De personeelsgeleding van de MR bestaat uit:

 

Mw. De Regt (voorzitter)

Dhr. Popelier (secretaris)

Dhr. De Bruijn

 

Brugfunctionaris

Op de Waalse school zijn dhr. Boogaard en mevr. Dröge Brugfunctionaris.
Wat Doet een Brugfunctionaris?
Als brugfunctionaris zijn wij er om u te helpen met vragen en zorgen die u heeft over de school of de ontwikkeling van uw kind. Of het nu gaat om schoolprestaties, sociale uitdagingen, of het vinden van de juiste hulp buiten de school, wij staan voor u klaar. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind het beste uit zichzelf haalt.
Waarmee kunnen wij u helpen?
Wij luisteren graag naar u, om te horen waar u eventueel hulp bij kunt gebruiken. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hulp en informatie. Zo kunnen wij u de weg wijzen naar professionals in de buurt van school en verbindingen leggen met organisaties binnen de gemeente, het wijkteam, sportverenigingen etc. Ook kunnen we advies en ondersteuning geven bij het invullen van bepaalde formulieren. Denk hierbij aan brieven van de gemeente of andere organisaties. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook hulp vragen bij het vinden van de juiste sportvereniging of culturele lessen voor uw kind.
Wilt u alvast een keertje kennismaken? Dan kunt u mailen naar [email protected] of [email protected] of loop langs! Ons kantoor is op de eerste verdieping.